dictionar termeni

Publisherul - Este partenerul inscris intr-un sistem care castiga bani prin afisarea sau promovarea unei campanii sub forma unui banner, link, spot video, deci destinat celor care detin un blog sau site. Cei care castiga bani din publicitate !
Advertertiser - Este partenerul care investeste sume de bani pentru promovarea propriei afaceri . Cei care platesc pentru publicitate !
CPC - Cost per Click - Este suma pe care ti-o aloca advertiserul in schimbul executiei unui click corect pe o campanie promovata.
CPM - Cost per mile - Este o metoda de monetizare a unui website care castiga bani prin afisarea unei campanii, castig care se contorizeaza la plata unei sume ce numara nimim 1000 de afisari. Este o varianta eficienta si se pot castiga bani buni daca traficul contorizat provine din US, Canada si vestul Europei.
PTC - Paid To Click - Platit pentru a da click.
PTR - Paid To Read - Platit pentru a citi mail-uri.
PTS - Paid To Search - Platit pentru a efectua anumite cautari.
PTSU - Paid To Sign Up - Platit pentru a te inscrie la diverse programe.
PTP - Paid To Promote - Platit pentru a promova.
Referral - O sa mai gasiti si termenul de "Downline" - Persoana recomandata de tine la inscrierea intr-un program si pentru care ai un procent din castig. Castigul referalului tau nu este afectat de faptul ca a fost recomandat, va castiga la fel . In majoritatea programelor , referralii sunt importanti , cu cat aveti mai multi , cu atat ve-ti castiga mai mult !
Payout - Suma care trebuie acumulata la un site pentru a retrage banii castigati.
SCAM - Site care nu plateste.